تولید محتوای الکترونیکی تخصص ماست
سیستم مدیریت یادگیری یا سیستم مدیریت دروس (Learning Management System) که به اختصار LMS نامیده میشود، یک نرم افزار و برنامه عموما تحت وب میباشد که مدیریت، مستندسازی، پیگیری، گزارشگیری و ارائه دورههای تحصیلی و برنامههای آموزشی را انجام میدهد. این نرم افزار به مدرس این امکان را میدهد که محتوای الکترونیکی دوره آموزشی خود را هر چه آسانتر در اختیار شرکت کنندگان و دانشجویان قرار دهد، کوئیزها، تستها و امتحانات غیرحضوری یا حضوری (بصورت آنلاین سر کلاس) را برگزار کند، تکالیف مربوط به دروس را در یک سیستم تحت وب به دانشجویان تخصیص دهد، وضعیت دانشجویان را پیگیری کند و به سایر امکانات از این قبیل در یک سیستم بر مبنای اینترنت دسترسی داشته باشد.
سیستم مدیریت یادگیری برای ارائه محتویات آموزشی به دانشجویان طراحی شده است، اما این سیستم این قابلیت را دارد تا کلاسها و دورهها را بطور کاملا غیر حضوری، آنلاین و از راه دور برگزار کند.
علاوه بر این امکانات، سیستم مدیریت یادگیری فقط برای برگزاری دورههای آموزشی نیست. این سیستم در برخی سازمانها و موسسات به عنوان سیستم مدیریت عملکرد کارکنان استفاده میشود. سیستم مدیریت عملکرد کارکنان یا سیستم ارزیابی عملکرد کارکنان سازمان، شامل ارزیابی عملکرد افراد درون سازمان، مدیریت شایستگی، تحلیل شکاف بین مهارت افراد، برنامه ریزی موفقیت سازمان و ارزیابی چندوجهی (ارزیابی ۳۶۰ درجه) میباشد.
LMS مخفف عبارت Learning Management System می باشد که به معنای سیستم مدیریت یادگیری میباشد. در حیقیت تمامی کارهای مربوط به آموزش و یادگیری سازمانی در یک سیستم lms مدیریت میشوند.
این موارد عبارت اند از :
پس اگر به صورت خلاصه بخواهیم بگوییم lms چیست باید بگوییم که lms یک سیستم نرم افزاری است که به وسیلهی آن میتوانید تمامی فعالیت های مربوط به آموزش سازمانی را به صورت الکترونیکی انجام دهید.
درست مانند Word که کمک می کند تا فایل هاتان را بنویسید و مانند Gmail که به شما در مدیریت ایمیل هایتان کمک میکند، LMS یک برنامه نرم افزاری است که به شما کمک می کند تا دوره های آموزش الکترونیک خود را ایجاد، مدیریت و ارائه کنید.
LMS بخش اساسی و اصلی در آموزش الکترونیک سازمانی است. یک سیستم LMS از دو جزء اصلی تشکیل میشود:
۱) بخش سرور که عملکرد اصلی را ایجاد میکند (ایجاد کردن دوره ها، مدیریت دوره ها، تأیید اعتبار کاربران، اطلاع رسانی به کاربران و …).
۲) یک رابط کاربری که در مرورگر شما اجرا می شود. این رابط کاربری توسط مدیران، مدرسان و دانش آموزان استفاده می گردد و کلیهی امکانات سیستم به وسیلهی آن قابل دسترسی است.
برای یک LMS سه نوع نقش با سطح دسترسی های متفاوت به امکانات سیستم می توان متصور بود: مدیر (مدیر سیستم) ، مدرس، فراگیر (دانش آموز)
مدیر سیستم: فردی با بالاترین سطح دسترسی که می تواند نظارت های عمومی و کلی بر سیستم را انجام دهد و کاربران مختلف با نقش های مختلف را تعریف کند. در سیستم می توانیم چند کاربر مدیر نیز داشته باشیم.
در حیقیقت این نقش همچون نقش پرسنل آموزش و مدیران یک موسسه ی آموزشی فیزیکی می باشد. کسانی که فضای یک موسسه را برای آموزش مهیا کرده و بر امور جاری آن نظارت می کنند.
مدرس: همان استاد یا معلم در کلاس های درس که محتوای آموزشی را در سیستم می گذارد تا فراگیران از آن استفاده کنند. مدرس می تواند با دانش آموزان خود در سیستم تعامل داشته باشد: کلاس به صورت آنلاین برگزار شود، مدرس به سوالات دانشجویان پاسخ دهد، برای آنها تمرین مشخص کند و اموری دیگر جهت تعامل با فراگیران را در سیستم انجام دهد.
اکثر مجموعه هایی که آموزش الکترونیکی را در سازمان خود پیاده سازی کرده اند، در حال استفاده از سیستم lms هستند. در لیست زیر مجموعه ای از سازمان ها و شرکت هایی را که از lms استفاده می کنند، ذکر کرده ایم:
یک سیستم LMS مناسب میتواند تمامی فعالیت های مربوط به مدیریت یادگیری سازمان را بر عهده بگیرد. در حقیقت هدف اصلی سازمان در استفاده از یک سیستم مدیریت آموزش الکترونیکی این است که بتواند سطح دانش و تخصص کارکنان خود را بالا نگه دارد.
در دنیای رقابتی امروز، سطح دانش کارکنان یک عامل بسیار مهم و تاثیر گذار در مزیت رقابتی سازمان میباشد. بنابراین بسیاری از سازمان ها به فکر استفاده از سیستم lms هستند تا بتوانند آموزش کارکنان خود را به نحوی اثربخش مدیریت کنند.
- كاهش هزینههای آموزشی، ایاب و ذهاب و تسهیلات كارگاه یا ابزارهای دوره آموزشی و كاهش اتلاف وقت كارآموز
- آموزش تعداد زیادی كارآموز در مدتی كوتاه
- كاهش مشكلات اداری ناشی از انجام مراحل ثبت نام و انتخاب واحد و متعاقب آن كاهش هزینه
- بهرهمندی حجم كثیری از كارآموزان از آموزش به موقع با دستیابی به دورهها یا برنامههای آموزشی online از راه دور
- افزایش توانایی و مهارت کاربران در فراگیری اطلاعات
- وجود سیستمی جهت اندازه گیری و ارزیابی آموزشی
- ارایه قویتر عناصر گرافیكی مانند استفاده از هنر، نمودار یا عكس
- وجود اتاقهای گپ و ابزارهای اشتراكی دیگر که باعث افزایش حضور فعال فراگیر میشود.
- امکان تهیه كلیه مواد مکمل آموزشی بدون نیاز به مراجعه به كتابخانه
ویژگی های پیشرفته LMS
– توانایی سازماندهی و برگزاری جلسات الکترونیکی کنفرانس، با دانش
جویان مختلف از طریق صوتی و تصویری شرکت می کنند– قابلیت سفارش آنلاین، به طوری که مربیان و دانش آموزان می توانند نوشته ها و نقاشی ها را در زمان واقعی ایجاد و به اشتراک بگذارند
– توانایی فروش دوره ها و ادغام با پردازنده های پرداخت مانند PayPal و نوار
– توانایی استفاده از LMS با دستگاه های تلفن همراه (اسمارتفون ها و تبلت ها)، از جمله امکان مطالعه در هنگام آفلاین
– توانایی ادغام با سیستم های شخص ثالث و تبادل داده ها از طریق استانداردهای آموزش مانند SCORM و Tin-Can
– توانایی استفاده از نام تجاری خود و / یا ایجاد تم های سفارشی برای رابط کاربری LMS
– توانایی گسترش ویژگی های پلت فرم با اسکریپت های سفارشی و پلاگین های خود، بر اساس یک API قابل دسترس و کاملا مستند.
✔ تماس با محتوای نو
✔ مشاوره با مسئول ثبت نام دوره ها
✔ در صورت تمایل مشاوره با مدرس دوره ها و ارائه اطلاعات به مدرس دوره جهت اثربخش شدن دوره آموزشی و تنظیم سرفصلها مطابق با نیاز شما
✔ ثبت نام نهایی و واریز شهریه دوره
✔ برنامه ریزی دقیق روز و تاریخ برگزاری دوره
✔ شروع کلاسها طبق برنامه ریزی
✔ تماس با محتوای نو
✔ مشاوره با مسئول ثبت نام دوره ها
✔ در صورت تمایل مشاوره با مدرس دوره ها و ارائه اطلاعات به مدرس دوره جهت اثربخش شدن دوره آموزشی و تنظیم سرفصلها مطابق با نیاز شما
✔ ثبت نام نهایی و واریز شهریه دوره
✔ برنامه ریزی دقیق روز و تاریخ برگزاری دوره
✔ شروع کلاسها طبق برنامه ریزی
هوش مصنوعی وب سایت محتوای نو ، مطالب زیر را به شما پیشنهاد میدهد :
◆ وبینار چیست و چه کاربردی دارد؟ | تولید محتوای الکترونیکی