تولید محتوای الکترونیکی تخصص ماست
برای ساخت فیلم آموزشی در تولید محتوای الکترونیکی روش های مختلفی وجود داره .
به عنوان مثال برای ساخت فیلم آموزشی یک نرم افزار روش تولید فیلم با روش ساخت فیلم برای آموزش خیاطی کاملا متفاوت است.
برای تولید فیلم آموزشی در مرحله اول باید سناریو نویسی حرفه ای در محتوای الکترونیکی رو آموزش ببینید تا بتوانید سناریو نویسی کنید و به صورت بداهه یا از روی کتاب شروع به ضبط فیلم نکنید.
پاسخ به این سوال بسیار ساده است برای این که فیلم رسانه ای است که علاوه بر جلب توجه مخاطب میتونه آموزش هم بده و تاثیر آن در یادگیری بیشتر از روشهای دیگر میباشد.
75% یادگیری از طریق كاربرد حس بینابی (فیلم آموزشی و تصاویر)صورت می گیرد.
13% یادگیری از طریق كاربرد حس شنوایی (پادکست آموزشی)صورت می گیرد.
6% یادگیری از طریق كاربرد حس لامسه صورت می گیرد.
3% یادگیری از طریق كاربرد حس بویایی صورت می گیرد.
3% یادگیری از طریق كاربرد حس چشایی صورت می گیرد.
طبق بررسیهای دانشمندان در حوزه آموزشی ، گالوِس در سال 2004 مقاله ای منتشر کرد و در آن عنوان کرد : فناوریهای نمایشی در آموزش ( Display Technology on education )قدمت بسیار زیادی داشته اند و در قرنهای متمادی تصویر سازی یکی از هنرهای آموزشی به شمار میرفته.
طبق گزارشی از (Cisco)، تا سال ۲۰۱۹، محتوای ویدیویی ۸۰٪ از ترافیک اینترنت را تشکیل خواهد داد. این چه معنایی برای تولید کنندگان محتوای الکترونیکی و آموزش های الکترونیکی دارد ؟ چطور میتوانید فیلم آموزشی کارآمدی بسازید که مخاطبانتان را جذب خودش کند؟
همه ما این گفته را بارها شنیدهایم که: تصویر، میلیونها بار گویاتر از متن است. همانطور که کارشناسان آموزشی هم بهدرستی اشاره کردهاند، نمایش محتوا به یادگیرنده به مراتب بهتر از انتقال کلامی آن است. بسیاری از محققان ثابت کردهاند که تولید فیلم های آموزشی مفید یک مهارت جدید است و بخش مهمی از یک آموزش است و اثراتی به مراتب بیشتر و ماندگار تر میگذارد.
شما به عنوان طراح آموزشی میتوانید از نکات زیر برای ساختن ویدیوهای جذاب آموزشیتان استفاده کنید.
در درجه اول، برای اینکه یک فیلم آموزشی بسازید، نیاز دارید هدف مشخصی در ذهنتان داشته باشید. پس اهداف روشنی را باید تعریف کنید. این کار برای تولید فیلم های آموزشی مفید لازم است، چون به این ترتیب تمرکز دارید، و در نتیجه به اهداف آموزشی که در نظر دارید میرسید.
مدت زمان یک فیلم آموزشی مهمترین ویژگی برای نگهداشتن مخاطب پای آن است. باید مطمئن شوید که فیلمتان طولانی نیست و در عوض از بخشهای کوتاهی تشکیل میشود. بنابراین، اگر فیلم طولانی دارید، باید سعی کنید که آن را به بخشهای کوچکتر تقسیم کنید. نسبت به قابل هضم و مناسب بودن فیلم آموزشی حساس باشید. از محتوای بصری نسبت به محتوای متنی بیشتر استفاده کنید: این موضوع خیلی مهم است. با توجه به تجربههای موجود، فیلم نباید چیزی شبیه به پاورپوینت باشد؛ بلکه باید از تصاویر زیاد و متنوع برای واقعیتر بودن ویدیو استفاده کرد.
این یکی دیگر از جنبههای مهم در تولید فیلم های آموزشی است، چون بین فیلم آموزشی و آموزش کلاسی تفاوت وجود دارد. از آنجایی که در یک فیلم آموزشی، مخاطبها به حال خودشان رها میشوند، بنابراین متن یا تصاویری که در فیلم قرار دادهاید، به یک پشتیبانی کلامی هم نیاز دارند. پس، آماده کردن یک سناریو (متن)و خواندن آن روی بخشهای مختلف ویدیو کار خیلی مفیدی است.
اضافه کردن کپشن به فیلم مزیتهای متنوعی دارد. یکی از آشکارترین مزیتهای آن فراهم کردن این امکان است؛ یادگیرندگان که در شنوایی ناتوانی دارند میتوانند فیلم ها را به راحتی ببینند.
مطالعات نشان میدهند این کپشنها جذابیت را بالا برده و میزان نرخ تکمیل ویدیو را از ۴۰٪ به ۸۰٪ افزایش میدهد. ابزارهای ویرایشی متعددی مثل Camtasia Studio هستند که به شما اجازه میدهند تا کپشنهای موردنظرتان را به ویدیو اضافه کنید. کپشنهای ترکیب شده با یک ویدیو، هم برای یادگیرندگانی که به زبان آن متن آشنا هستند و هم برای درک و فهم آنچه که ویدیو میگوید مهماند، چرا که ترجمه کردن یک کپشن به مراتب کار راحتتری است.
در صورتی که فیلم آموزشی درباره یک برنامه تهیه میکنید، جالب میشود اگر برای آن یک شبیهسازی در نظر بگیرید. میتوانید با ضبط کردن صفحه نمایش این کار را انجام دهید تا بتوانید چیزهایی را نشان دهید که احتمالاً نمیتوانید با متن یا صوت توضیح دهید. برای مثال، موقعیتی را در نظر بگیرید که در آن میخواهید به یادگیرنده نشان دهید چطور یک فایل را در برنامهword ذخیره کنند؛ پس یک شبیهسازی قطعاً کمکتان خواهد کرد. این کار یادگیری را لذتبخشتر و ماندگارتر میکند. ابزارهای متنوعی مثل Camtasia و Screenr در دسترس شما هستند تا صفحه نمایشتان را ضبط کنید.
این نکات کمکتان میکند تا فیلم هایی جذاب و مفید بسازید. چون ویدیو قدرتمندترین ابزار مورد استفاده برای یادگیری و آموزش است .
1.تولید فیلم آموزشی به روش تایموشن(Tymotion)
2.تولید فیلم آموزشی به روش Focusky (فوکِسکی)
3.تولید فیلم آموزشی به روش سخنرانی جلوی دوربین و کروماکی
4.تولید فیلم آموزشی به روش Screen record
5.تولیدفیلم آموزشی به روش Product introduction and services
6.تولید محتوای الکترونیکی بصورت تولید فیلم مستند Introduction to Documentary Video
7.تولیدمحتوای الکترونیکی بصورت موشن گرافیک(این روش بدلیل هزینه بر بودن و زمان بر بودن در آموزش کم کاربرد میباشد وبیشتر در تبلیغات و تجارت کاربرد دارد)
8.تولید فیلم آموزشی hybrid ( آموزش ترکیبی)
اولین گام در ساخت فیلم آموزشی در تولید محتوای الکترونیکی تعیین هدف از ساختن فیلم و موثرترین روش برای ساخت فیلم میباشد .
وظیفه هر تولید کننده محتواست که این مسئله را به درستی و به صورت واضح برای سفارش دهندگان و کارشناسان که شناخت درستی از ویژگی ها و ساختار تولید محتوای الکترونیکی و تولید فیلم آموزشی ندارند بیان کند.
تولید فیلم آموزشی در محتوای الکترونیکی نیاز به ساختار ویژه ای دارد که در آن شکل و تولید محتوا در جهت رسیدن به اهداف سازمان یافته باشد.
از سوی دیگر فیلم آموزشی جدا از یک فیلم به مفهوم عام آن، باید دارای ویژگیهای دیگری نیز باشد. یک فیلمساز آموزشی با آگاهی از جنبههای زیبایی شناسی یک فیلم، باید به فیلم آموزشی به عنوان یک رسانه کاربردی نگاه کند که از فیلم به منظور دستیابی به اهداف آموزشی استفاده میکند. بنابراین طبیعی است که آموزش و دستیابی به اهداف مورد نظر در درجه اول اهمیت قرار میگیرد؛ به عبارت دیگر فیلم آموزشی یعنی استفاده فیلم برای آموزش؛ یعنی استفاده از قابلیتها و ظرافتهای بیانی فیلم برای آموزش دادن مفاهیمی که اگر به روش های دیگر آموزش داده شوند از میزان تاثیر گذاری کمتری برخوردار خواهند شد. به همین دلیل ساخت فیلم آموزشی به مفهوم درست آن کار بسیار دشواری است، چرا که فیلمساز هم باید با فیلم و زیر و بم بیان تصویری آشنا باشد و هم، از سوی دیگر، آموزش و مسائل مربوط به آن را نیز به خوبی بشناسد و بتواند با تلفیق درست این دو، اثری جذاب و آموزنده خلق کند.
در فرآیند ساخت یک فیلم آموزشی کارشناسان نقش بسیار مهمی ایفا می کنند. بدون حضور یک کارشناس در تمامی مراحل ساخت فیلم، مسلما نتیجه کار مطلوب نخواهد بود.
همانطور که از اسم این رسانه پیداست شامل دو بخش است؛ فیلم و آموزش. اگر برای آموزش از فیلم استفاده میکنیم در واقع به قصد تکمیل کردن شیوههای آموزشی و دستیابی به تاثیر مطلوبتر در یادگیرندگان است به همین دلیل لازم است که یک کارشناس شناخت درستی از فیلم داشته باشد و همین طور فیلمساز نیز به این مسئله واقف باشد که فیلم آموزشی با یک فیلم به مفهوم عام آن تفاوت هایی دارد که حتما باید این تفاوتها را در نظر گرفت. در واقع قابلیتهای بیان فیلم در یک فیلم آموزشی در خدمت آموزش و اهداف علمی مورد نظر است و این مسئله هدف اصلی ساخت یک فیلم آموزشی است و تمام شیوهها و خلاقیتها باید در خدمت رسیدن به این هدف قرار گیرند. در این صورت است که میتوانیم قابلیت تولید یک فیلم آموزشی مطلوب را داشته باشیم.
مقدمه : مروری روی سناریوی نویسی ، تولید پادکست و نرم افزار پاورپوینت
بخش اول: آموزش نرم افزار zsoft screen
بخش دوم : آموزش نرم افزار camtasia studio
بخش سوم : آموزش نرم افزار تدریس
بخش چهارم : آموزش نرم افزار Focusky(فوکِسکی)
بخش پنجم : آموزش نرم افزار ulead video studio
بخش ششم:آموزش تولیدفیلم مستندآموزشی
✔ تماس با محتوای نو
✔ مشاوره با مسئول ثبت نام دوره ها
✔ در صورت تمایل مشاوره با مدرس دوره ها و ارائه اطلاعات به مدرس دوره جهت اثربخش شدن دوره آموزشی و تنظیم سرفصلها مطابق با نیاز شما
✔ ثبت نام نهایی و واریز شهریه دوره
✔ برنامه ریزی دقیق روز و تاریخ برگزاری دوره
✔ شروع کلاسها طبق برنامه ریزی
✔ تماس با محتوای نو
✔ مشاوره با مسئول ثبت نام دوره ها
✔ در صورت تمایل مشاوره با مدرس دوره ها و ارائه اطلاعات به مدرس دوره جهت اثربخش شدن دوره آموزشی و تنظیم سرفصلها مطابق با نیاز شما
✔ ثبت نام نهایی و واریز شهریه دوره
✔ برنامه ریزی دقیق روز و تاریخ برگزاری دوره
✔ شروع کلاسها طبق برنامه ریزی
هوش مصنوعی وب سایت محتوای نو ، مطالب زیر را به شما پیشنهاد میدهد :
◆ مزایا ومحدودیت های تولید محتوای الکترونیکی و آموزش مجازی