تولید محتوای الکترونیکی تخصص ماست
هیچ کس نمی تواند به درستی آینده آموزش مجازی را پیش بینی کند، به ویژه، با توجه به پیچ و خم هائی که فناوری های نوین با آن ها همراه خواهند بود، هر گونه پیش بینی کاری بسیار دشوار تر می شود.
بگذاریدکمی متاملانه تر این ادعا را بررسی کنیم. تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۷۰ درصد از مردم جهان گوشی هوشمند خواهند داشت. این به معنی این خواهد بود که دسترسی به دیگران و ارتباطات انسانی گسترش فراوانی خواهد یافت و با تلاشی که کمپانیهای بزرگی مانند IBM و گوگل در جهت بهبود سیستمهای ترجمه خود انجام میدهند، فاصله زبانی کاهش و ارتباطات گستردهتر نیز خواهد شد. اما این مسئله در حوزه آموزش مجازی وتولید محتوای الکترونیکی و بخصوص بحث دموکراتیزه کردن آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی چه تاثیری خواهد داشت؟
اگر مبنای قضاوت ما، تجربه کنونی ما از سیستم آموزش و پرورش کشور باشد که در آن شکاف دسترسی به امکانات آموزشی آیینهای از شکاف درآمدی است، اوضاع به گونهای دیگر است. ساختار کلاسیک کلاس درس را میتوان به یک صحنه تئاتر، شبیه دانست که در آن معلم بر روی سن، دانش را عرضه و دانشآموزان مانند تماشاگران تئاتر آن را دریافت میکنند. صحنههای تئاتر تکرار نمیشوند و همان مطلب را همان دانشآموز در همان لحظه بایستی فرا بگیرد. بنابراین، این سیستم تنها برای برخی از یادگیرندگان کار میکند و بقیه آنها مثل آن دانشآموزانی که با صحبت کردن مشکل دارند و یا نمیتوانند از عهده درک برخی از آموزههای معلم خود در همان لحظه بر بیایند را به حال خود وا میگذارد.
امابا ورود فناوریهای مدرن در آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی ، دیگر لازم نیست که همه دانشآموزان همه چیز را در یک زمان و تحت یک فرایند یاد بگیرند. یادگیرندگان به زودی قادر خواهند بود که الگوهای خودشان در یادگیری را شکل دهند و با سرعتی که برای آنها مناسب است، یاد بگیرند. و نکتهای که مهم است این است که بدانیم که واقعیت مجازی (آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی ) یک رسانه بسیار مناسب برای انجام این کار است.
آلبرت اینشتین گفت: "تخیل شما یک پیش نمایش از جاذبه های آینده است." ما در نهایت در یک جهان زندگی می کنیم که در آن یادگیری بیشتر شبیه به بازی است و به هر کس آموزش برابر می دهد. ما در جهانی زندگی می کنیم که در آن یادگیری فردی است بنابراین هر دانش آموز از حداکثر تجربه آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی و یادگیری بهره مند می شود.
در عصری زندگی میکنیم که افراد حتی در زمان خوردن غذا با مصرف انواع فست فودها صرفه جویی میکنند و همیشه برای انجام هر کاری به دنبال میانبرها و یا راه های ساده تر میباشند تا از زمان خودشان برای انجام کارهای مهمتر استفاده کنند، حالا این کار مهمتر می تواند کسب درآمد بیشتر، تفریح بیشتر و از دید هر فردی یک کار دیگر باشد ،موضوع قطعی این است که "فناوری با سیم"با "فناوری بی سیم"جایگزین خواهد شد و این بعد جدیدی به آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی خواهد افزود. جامعه یادگیر به فرای دیوار های کلاس درس صعود خواهد کرد و از محدوده ساعات جدول بندی شده کلاس بیرون خواهد رفت.، به همین دلیل آموزش دیدن هم دچار تحولی عظیم می شود که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.
زمانیکه مردم برای صرفه جویی در وقت برای تهیه غذا گوشی تلفن خود را برمیدارند تا غذای خودشان را از رستوران ها یا کترینگ ها چه اینترنتی یا غیر اینترنتی تهیه می کنند، مطمئن باشید یک کلاس آنلاین (آموزش مجازی و تولیدمحتوای الکترونیکی ) را به کلاس های حضوری ترجیح می دهند.
زیرا نه تنها هزینه هایی مانند پیدا کردن یک آموزشگاه مناسب یا رفت و آمد به کلاس های حضوری از بین خواهد رفت، همچنین می توانند پس از برگزاری کلاس مجازی (آموزش مجازی وتولید محتوای الکترونیکی ) مطالب آن را بارها و بارها مرور کنند و حتی در زمان مناسبتر که تمرکز کافی دارند از مطالب استفاده کنند.
چرا باید برای پیدا کردن یک آموزشگاه تمام وقت خودم را در ترافیک، آلودگی هوا و… تلف کنیم، الان بدون اینکه از خونه برم بیرون و در آسایش کامل کمی توی اینترنت درباره این موضوع میگردم و بعد از چند دقیقه محصول مورد نیازم رو پیدا میکنم، این مکالمه ای هست که افراد قبل از اینکه به دفتر یک آموزشگاه بروند با خودشان خواهند داشت.
حالا یک مدرس یا فردی که مهارت کافی را در زمینه مورد نیاز من داشته باشد می تواند به راحتی در فضای اینترنت با یک وب سایت دفتر کاری خودش را راه اندازی کند و آموزشگاه شخصی خودش را داشته باشد.
یادم میاد چند سال پیش میخواستم روی بهتر شدن مهارت های زبان انگلیسی خودم کار کنم و برای اینکار شروع کردم به تحقیق کردن درباره یک آموزشگاه مناسب، به پیشنهاد یکی از دوستان سراغ آموزشگاهی رفتم که گویا در آن ایام برای خودش شهرتی کسب کرده بود.
یک دوره فشرده گرانقیمت هم داشتند و خیلی روی این دوره مانور میدادند، ازشون سوال کردم چه جوری میتونم به شما اعتماد کنم که این دوره میتونه برای من مناسب باشه، دوره وسط راه با مشکل مواجه نشه، آیا مربی های شما رزومه خاصی هم دارند که بشه مطالعه کرد و چند سوال دیگر…
میتونم بگم که هیج چیز خاصی برای ارائه کردن نداشتند و حتی مدیریت مجموعه با صحبت های بسیار سطحی سعی در قانع کردن من داشت، البته آموزشگاه های بسیار حرفه ای وجود دارند که می توانند برای شما مناسب باشند اما این نمونه آموزشگاه ها به زودی دچار مشکلات زیادی خواهند شد.
آینده آموزش مجازی به سمتی خواهد رفت که افراد می خواهند ببینند قبل از خودشان چه کسانی از خدمات این آموزشگاه استفاده کرده است و چه نظری درباره آن دارند و بسیاری وسوالات دیگر، محیط اینترنت مناسبترین محیط برای انجام چنین کاری می باشد، افراد می توانند به راحتی درباره یک آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی تحقیق کنند و حتی نظرات مشتریان قبلی را بخوانند و نداشتن یک فضای آموزش آنلاین (آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی )باعث حذف بسیاری از رقبا سنتی خواهد شد.
با مجازی آموزش دیگر آموزشگاه ها نیاز نخواهند داشت فضاهای بسیار بزرگ را که در مقابل هزینه های بالایی را ایجاد می کنند برای فراگیران مهیا کنند، این کوچک شدن فضاهای آموزشی به افزایش یادگیرندگان کمک بیشتری خواهد کرد و در مقابل در صرفه جویی بسیاری از هزینه ها به آموزشگاه ها نیز کمک خواهد کرد.
بزرگترین فرصتی که به عنوان یک مدرس نباید از آن غافل شوید این است که گوشی های تلفن همراه هوشمند درست مانند یک ویروس هر روزه در دست افراد بیشتری قرار میگیرد و این گوشی های هوشمند با توجه به زیر ساخت اینترنت مناسبی که در کشورمان موجود است تبدیل به دانشگاه های همراه می شوند.
به زودی افراد زمانیکه در مسافرت هستند با استفاده از یک گوشی هوشمند مجهز به اینترنت در کلاس های مجازی (آموزش مجازی ) شما شرکت خواهند کرد واز محتوای الکترونیکی استفاده کنند. اگر هنوز آنلاین نشده اید از این بازار بزرگ رو به رشد عقب خواهید ماند.
در حال حاضر دوره های مجازی پرطرفدارترین شیوه آموزش الکترونیک (آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی )است. اسمارت فون ها یا به عبارتی، تلفن های هوشمند و تبلت ها امروزه فرمت های مختلفی از صوت و تصویر را پشتیبانی می کنند. افراد می توانند از این طریق آموزش های مجازی و تولید محتوای الکترونیکی را دنبال کنند اما وقتی تعداد دانش آموزان یک کلاس به 36000 نفر می رسد روند کمی متفاوت خواهد شد!
بیش از 36000 نفر در اولین دوره آموزش الکترونیک (آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی )دانشگاه هاروارد شرکت کرده اند، به بیانی یک کلاس مجازی (آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی )هاروارد بیشتر از یک کنسرت موسیقی متقاضی داشته است.
با این سطح استقبال، این طور به نظر می رسد، که وجود تغییرات در روش های تدریس دانشگاه های سنتی به طور گسترده در حال تغییر است. در برگزاری کلاس های جدید، منابع موجود برای تدریس کم شده، از طرف دیگر این نوع تدریس موجب می شود تا افراد هزینه های کمتری را بابت دوره ها پرداخت کنند.
یکی دیگر از روندهایی که محبوبیت رو به رشدی را در بخش آموزش مجازی وتولید محتوای الکترونیکی در آینده به خصوص در شرکت های بزرگ به همراه دارد، ارایه آموزش های مجازی و محتوای الکترونیکی با فرمت های کوتاه است. شما می توانید به راحتی دیدن یک فیلم 5 دقیقه ای، خواندن متن 1 صفحه ای، و یا یک سری فعالیت های انعطاف پذیر را در زندگی روزمره و پرمشغله خود بگنجانید.
در دنیای شلوغ امروز، ما وقتی برای مطالعات طولانی نداریم اما این باعث نمی شود که زمانی برای یادگیری نداشته باشیم، هیچ وقت برای یادگیری دیر نیست. آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی با اندازه های کوچک باعث می شود تا برای یادگیری یک موضوع نیاز کمتری به تمرکزهای طولانی مدت داشته باشیم، چرا که می توان حتی با گوشی موبایل و تماشای یک فیلم کوتاه آموزشی، موضوع جدیدی را بیاموزیم که خود موجب ایجاد انگیزه و محبوبیت آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی می شود.
افراد باید بتوانند نسبت به ابزارهای در دسترس خود شناخت بیشتری پیدا کرده و با استفاده از آن ها از آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی بهره برند. همچنین تشویق افراد به استفاده از رسانه های اجتماعی و به دست آوردن اطلاعات مورد نیازشان از این طریق می تواند نقشی موثر در بالا رفتن استفاده از آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی داشته باشد. این موضوع در آینده ادامه پیدا کرده و تکمیل خواهد شد، چرا که مجموعه ای از آموزش های رایگان، پادکست ها، فیلم ها، کنفرانس ها و... برگزار شده و افراد می آموزند که در محل کار و به صورت غیر رسمی دانش های جدید را به دست آورید.
در آینده آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی استاد نقش فردی را دارد که منابع تحصیلی رایگان را فراهم می کند که به صورت صوت یا مستندات در بخش ها و موضوعات مختلف در دسترس افراد قرار می گیرد. این بدان معناست که نقش اساتید سنتی کاملا تغییر خواهد کرد و دانش های در اختیار افراد به صورت گسترده، خلاقانه و تاثیرگذار برای پشتیبانی از آموزش در خارج از کلاس های درس سنتی مورد استفاده قرار می گیرد.
این موضوع با نقش مدرس در ارتباط است. سخنرانی های طولانی، عدم وجود اطلاعات کافی، کلاس ها و نوشته های خسته کننده عمرشان تمام خواهد شد، دانش به راحتی در دسترس است و وقت آن رسیده که دانش پژوهان این اجازه را داشته باشند تا دانش را به صورت خودگردان به دست آورده و در یادگیری تعامل فعال داشته باشند.
اکثریت فراگیران آن سوی دریاها هستند و در کشور خودشان آموزش نمی بینند! با گسترش آموزش مجازی و تولید الکترونیکی دیگر نیازی به مهاجرت به کشور دیگر نیست و افراد می توانند در کشور خود به آموختن بپردازند، هم چنین تجربه ای که اساتید در این زمینه کسب می کنند کاملا متفاوت از روش های گذشته است. آن ها می توانند دانشجویانی در همان سطح یا حتی بالاتر را داشته باشند.همچنین هزینه های بسیاری در رفت و آمد اساتید و دانش پژوهان صرفه جویی می شود هم در زمینه مالی و هم زمانی.
این مورد می تواند تاثیری چندبخشی داشته باشد. فعالیت کلاس ها و برنامه های درسی افزایش می یابد، وظایف فراگیران و تعامل آن ها با اساتید و مدیران تغییر خواهد یافت، و آن ها می توانند از یادگیری محتوای الکترونیکی و آموزش مجازی حمایت کنند و خلاقیت جمعی و رهبری مشترک را ترویج دهند و گروه های یادگیری با ارزش های مشترک ایجاد کنند و چشم اندازها و شیوه هایی را در دیدگاه جهانی تغییر دهند.
راهکارهای آموزش مجازی و تولیدمحتوای الکترونیکی همچنان اولین انتخاب سازمان ها برای آموزش کارکنان خود می باشد، زیرا دوره های آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی انعطاف پذیری بیشتری ارائه می دهند و آسان تر استقرار می یابند. در این مقاله، تعدادی از تکنولوژی های کلیدی را بررسی خواهیم کرد که درباره تصمیم گیری در مورد آینده آموزش مجازی وتولید محتوای الکترونیکی کمک خواهد کرد.
این روند با برنامه های یادگیری طراحی شده برای کودکان شروع شده است که به آنها کمک می کند تا زبان را بیاموزند و یادگیری مهارت های ریاضی را برایشان آسان کنند. وقتی افراد میزان بالای موفقیت ها و مزایای این برنامه های موبایل را دیدند، کافی بود تا، شرکت ها تصمیم بگیرند تا دنیای برنامه ها را خلق کنند تا به یادگیری بزرگسالان و توسعه مهارت ها کمک کنند.
طراحی برنامه های موبایلی ارزان تر هستند و می توانند تمام یک پلت فرم یا وب سایت آموزشی فراگیر را نگه داری کنند. با توجه به فلسفه کسب و کار agile برای نظم روزانه و سهولت استفاده که با برنامه های تلفن همراه است، احتمالا در چند سال آینده شاهد ترند برنامه های آموزشی برای نیروی کار مدرن که تنها برای تلفن همراه هستند خواهیم بود.
آموزش مجازی وتولید محتوای الکترونیکی کارکنان و شرکتی در وضعیت مشابهی قرار دارند، در یک طرف ارائه دهنده های دوره با نام های بزرگ داریم که فهرست بلندبالایی از دوره های آموزش آماده استفاده دارند. در سوی دیگر، توسعه دهنده هایی را داریم که راه حل های سفید برچسب داری ارائه می دهند که نام تجاری مشتری را در محتوای آماده و موجود به کار می برند. علاوه بر این دو نوع توسعه دهنده، سازندگان محتوای سفارشی نیز برای توسعه و ارائه یک تجربه یادگیری شخصی وجود دارند.
یادگیری شخصی سازی شده مدتی است که اجرا می شود و به نظر می آید همچنان ادامه خواهد یافت. نیاز به تجربه های سفارشی و شخصی یادگیری که در جهت نیازهای یادگیری خاص و مهارت های یادگیرنده عمل می کنند، به تعیین میزان موفقیت برنامه های eLearning کمک می کنند. برنامه های یادگیری عمومی تنها می توانند به نیازهای خاص مانند برنامه های ایمنی، یا ارتباطات تجاری و آداب و رسوم اداری پاسخ دهند. هنگامی که آموزش برای کارهای بسیار مهارتی نظیر راه اندازی یک توربین یا تعمیر یک هواپیما نیاز است، توصیه می شود که راهکار یادگیری شخصی سازی شده را ایجاد و راه اندازی کنید.
يادگيري شخصي، تطبيق آموزش و پرورش، برنامه درسي و محيط يادگيري براي رفع نيازها و آرزوهاي يادگيرندگان فردي است. شخصی سازی تنها از طریق فردیت ممکن است به این ترتیب دانش آموزان در مورد آنچه که می آموزند، زمان و نحوه آموزش حق انتخاب دارند.
رشد فنّاوری های اطلاعات و ارتباطات تمامی ابعاد دنیای امروز را دگرگون کرده است. جامعه امروز به انعطاف، پویایی و خلاقیت نیاز دارد و این نیازها را نظام آموزشی باید از طریق ایجاد فرصت های مناسب برای نوآوری، تعامل، اندیشهورزی، مشکلگشایی و چالش با مسائل و مشکلات پیچیده دنیای کنونی برآورده سازد. ویژگی های منحصربهفرد آموزش مجازی وتولید محتوای الکترونیکی ازجمله فرصت استفاده از چندرسانه ایها، فرارسانهها، اتصال و ارتباط با پایگاههای دانش جهانی، تعامل و انعطافپذیری و... که از طریق جهانی شدن بیشاپیش گسترش یافته است.
پیشرفت تولید محتوای الکترونیکی و آموزش مجازی هم بار تکنولوژی دارد و هم بار فرهنگی چرا که بیشترین وقت مطالعه مردم امروزه در صفحات مجازی می گردد و افکار آنها تا حد زیادی با این محتواها شکل می یابد.
با تغییرات زیادی که در زمینه استفاده از فناوری های جدید رخ داده، واژگان جدیدی نیز به فرهنگ لغات اضافه شده است، مثلا 20 سال پیش عناوینی مانند تبلت وجود نداشته، همچنین کلماتی چون E-learningآموزش الکترونیک (آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی ) یا لغاتی از این قبیل که در مورد روند آموزش الکترونیکی (آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی )و فناوری های این آموزش است به فرهنگ لغات افراد اضافه شده است، همچنین راه و روش های زندگی و کاری نیز تا حدودی تغییر خواهد کرد، در این مقاله براساس فناوری های جدیدی که روی کار آمده و در اختیار افراد قرار دارد و هم چنین موضوعاتی که در مورد رشد آموزش الکترونیک (آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی )می بینیم.
به علت سرانه مطالعه کم ایرانیان، بازار محتوای الکترونیکی و آموزش مجازی متنی در ایران چندان قابل توجه نیست مگر مواردی خاص و محدود. مخاطبین ایرانی بیشتر حالت On Point دارند و میخواهند که به سرعت به نتیجه برسند و اصل محتوای الکترونیکی را دریافت کنند. از همین رو تولید محتوای ویدئویی (آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی )در کشور فعلا رونق گرفته و در ادامه هم احتمالا بازاریابی محتوا به همین سمت و سو کشیده خواهد شد. البته این به این معنی نیست که محتوای نوشتاری از بین خواهد رفت و... اما این نوع از محتوا هم دستخوش تغییراتی خواهد شد.
مولف :مریم اسماعیلی
هوش مصنوعی وب سایت محتوای نو ، مطالب زیر را به شما پیشنهاد میدهد :
◆ سناریو نویسی در تولید محتوای الکترونیکی